Vyhľadávať v tomto blogu

2. 3. 2008

Kakaovník

30 dkg polohr. múky, 20 dkg. pr. alebo kr. cukru, 2 lyžice kakaa a jeden prášok do pečiva - premiešame v mise lyžicou. Potom pridáme 10 dkg oleja, 2 celé vajcia, 1/4 l mlieka a trochu rumu a premiešame dobre el. šľahačom. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Polejeme alebo polevou č.1 alebo polevou č.2. Obidve sú dobré. Ide len o to, čo je zrovna v komore k dispozícii.

Poleva č.1: 10 dkg zmäknutého masla vymiešame s 20 dkg pr. cukru, pridáme 3 lyžice rumu a citrónovú šťavu. Rozotierame na ešte teplý koláč.

Poleva č.2: Z 15-20 dkg várovej čokolády pripravíme polevu podľa návodu na čokoláde (t.j. rozpustíme spolu s cca 10-15 dkg margarínu) a polejeme vychladnutý koláč. Hneď posypeme nahrubo nakrájanými orechami.