Vyhľadávať v tomto blogu

28. 10. 2009

Klasická jablková štrúdľa

Štrúdľové cesto:
300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 lyžicu masti, 1 lyžičku octu, na hrot noža soli, 1 dl vlažnej vody.
Náplň: 300 g jabĺk, 100 strúhanky, maslo, 100 g kryštálového cukru, 50 g orechov, 50 g hrozienok, 1 škoricový cukor.
Zo surovín pripravíme cesto, ktoré rukami povyťahujeme na plát. Na masle opražíme strúhanku, ktorou posypeme cesto. Navrstvíme postrúhané jablká, posypeme hrozienkami, polámanými orechmi, škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom. Všetko to stočíme do závinu a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení posypeme práškovým cukrom.