Vyhľadávať v tomto blogu

23. 11. 2009

Tvarohové rezy s Tangom

Potrebujeme: 1 šálku (1/4 litrovú) kryštálového jemného cukru, 3 celé vajcia, 1 šálku oleja, 1 šálku mlieka, 2 a 1/2 šálky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

Plnka tvarohová: 2 tvarohy, 3 lyžice pr. cukru, 2 vanilkové cukry, cca 0,5 až 1 dcl mlieka (podľa hustoty tvarohu) a 4 lyžice rumu - spolu vymiešame el. šľahačom

Vrchná vrstva s Tangom: 1 Tang ríbezľový (alebo aj iný podľa chuti), 3/4 l vody a 2 vanilkové pudingy - uvaríme ako puding

Celé vajcia ušľaháme s cukrom, po častiach zašľaháme olej, nakoniec múku s práškom do pečiva a mlieko. Nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Po vychladnutí potrieme džemom a tvarohovou plnkou. V sezóne môžeme dať na tvaroh čerstvé jahody. Uvaríme puding z Tangu, ešte teplý (nie horúci) nalejeme na koláč a dáme vychladiť.