Vyhľadávať v tomto blogu

3. 10. 2010

Hroznový koláč

Plnka:
1 Tang pomarančový alebo podobný, 2 Maizeny Zlatý klas, 900 ml vody, miska umytých hroznových bobuliek (sladké muškátové hrozno s malými bobulkami), 1 banán

Piškótové cesto:
5 vajec, 10 lyžíc vlažnej vody, 20 dkg kryštálového cukru, 25 dkg hrubej múky, 1 prášok do pečiva.

Do ušľahaných bielkov pridáme cukor, šľaháme, pridáme žĺtka, prešľaháme, prilejeme vodu, prešľaháme, nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a prešľaháme. Vylejeme na plech vyložený papierom a upečieme ako piškótové cesto.
Uvaríme krém z Tangu, vody a maizeny. Tretinu ešte horúceho krému vylejeme na vychladnuté cesto, nasypeme hrozno a môžeme pridať aj nakrájaný banán alebo iné ovocie, trochu pritlačíme a zalejeme zvyšným krémom. Nožom zarovnáme vrch krému.