Vyhľadávať v tomto blogu

4. 3. 2008

Krémeš od Zdenky

Cesto: 300 g hl. múky, 250 g ztuženého tuku (Cera), 11 lyžíc studenej vody, štipka soli
Do múky postrúhame tuk, pridáme vodu, soľ a vypracujeme cesto. Prikryté odložíme do 2. dňa do chladu. Cesto rozdelíme na 2 polovice, vyvaľkáme a pečieme v horúcej rúre. Jednu polovicu ešte za tepla pokrájame na štvorce.

Krém: 1 l mlieka, 4 vajcia, 200 g pr. cukru, 5 lyžíc hr. múky, 1 Zlatý klas
V troch mlieka rozmiešame žĺtky, múku a Zlatý klas. Ostatné mlieko uvaríme s polovicou cukru, pridáme rozmiešame mlieko a uvaríme hustý puding. Vyšľaháme sneh z bielkov a druhej polovice cukru a vmiešame do horúceho pudingu. Dáme vychladnúť.

Krém natrieme na upečený plát a prikryjeme nakrájanými kúskami. Môžeme posypať pr. cukrom.