Vyhľadávať v tomto blogu

15. 10. 2010

Dunajské vlny

Cesto:
200 g masla alebo Hery, 3 PL kakaa, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 2 PL rumu, 300 g polohrubej múky, 2 malé lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, vykôstkované višne

Krém:
vanilkový pudingový prášok, 0,5 l mlieka, 3 lyžice práškového cukru, 125 g masla

Poleva:
100 g čokolády na varenie, 60 g margarínu

Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Pri stálom šľahaní po jednom pridávame celé vajcia a PL rumu. Potom pridáme múku s kypriacim práškom. Spolu premiešame. Polovicu cesta natrieme na vymastený alebo papierom vyložený plech.Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu PL rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto.
Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 – 30 minút. Na vychladnuté cesto rozdelíme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho potrieme polevou.

Krém:
Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po PL pridávame do vychladnutého pudingu.