Vyhľadávať v tomto blogu

20. 11. 2009

Guľky Ferrero-Rocher

Potrebujeme: 250 g 100% stuženého tuku (napr. Cera), 1 Salko, 2 čokoládové pudingové prášky, 2 lyžice kakaa, lieskové oriešky - trochu opražené na suchej panvici, šupky zošúchame v starej utierke), hrubo nasekané lieskové alebo vlašské orechy na obalenie, malé papierové košíčky.

V kastróliku rozpustíme 100% tuk, ešte do teplého (nie horúceho) elektrickým šľahačom zašľaháme Salko, 2 čokoládové pudingové prášky a 2 lyžice kakaa. Zmes necháme zachladiť v chladničke. Potom lyžičkou naberáme kúsky, vytvarujeme malé guľky,
do každej dáme oriešok, obalíme v hrubo sekaných orechoch a uložíme do papierových košíčkov.