Vyhľadávať v tomto blogu

23. 6. 2009

Oškvarkové pagáčiky

1 kg hladkej výberovej múky, 2 vajcia, 4 dcl mlieka, môže byť aj cmar,5 Dg kvasníc, 1prášok do pečiva, 50 Dg mletých oškvarkov, trocha cukru a 1 a 1/2 lyžičky soli do cesta a 2 lyžičky do oškvarkov, 10 Dg (1 dcl) oleja.

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, aj s oškvarkami a necháme dobre vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na doske na výšku asi 1cm a vykrajujeme malé pagáčiky. Zdobíme ich mriežkou alebo pomocou tĺčika na mäso, potrieme rozšľahaným vajcom a ukladáme na trochu pomastený plech. Pred pečením ich necháme ešte raz nakysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút naplno a potom ešte asi 10 min do ružova.