Vyhľadávať v tomto blogu

26. 8. 2008

Jablkovo-škoricový koláč s piškótami

Potrebujeme:
lístkové cesto, 1 a 1/2 balíka piškót, 10 jabĺk, škoricu a cukor, vajce na potretie koláča
Na puding:
1 l mlieka, vanilkový cukor, 2 PL kryštálového cukru, 2 zlaté klasy
Postup:
Najprv si uvaríme puding. Plech polejeme studenou vodou, lístkové cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme prvú časť na veľkosť plechu a položíme ho na plech. Na cesto poukladáme piškóty a rozložíme posekané jablká. Tie posypeme škoricou a kryštálovým cukrom. Na to vylejeme napoly vychladnutý puding a na puding vyvaľkanú druhú časť lístkového cesta.Cesto potrieme rozmiešaným vajíčkom. Pečieme v rúre asi 30 minút pri teplote 200 °C.