Vyhľadávať v tomto blogu

28. 10. 2009

Makovo - jablkovo - banánová štrúdľa z lístkového cesta

Potrebujeme:
1 balenie lístkového cesta (cca 300 g), 250 g maku, 175 g cukru, 75 g hrozienok (ja nedávam, lebo hrozienka nemusím), 40 g masla, 1 jablko, 1 banán, 0,5 dl mlieka, rozšľahané vajíčko, pr. cukor na posypanie.
Postup:
Hrozienka opláchneme. Zomelieme mak, jablko očistíme a postrúhame, roztlačíme banán. Do misky dáme mlieko a cukor, miešame aby sa cukor podľa možnosti rozpustil. Pridáme hrozienka, mak, jablko, banán, maslo a dobre premiešame. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, alebo kúpime cesto už rozvaľkané na plát. Plnku rozložíme po dĺžke do stredu. Jeden pozdĺžny okraj cesta potrieme vodou alebo vajíčkom, aby sme mohli preložiť okraje ponad plnku a spojiť ich (prilepiť ich na seba) potretým okrajom. Okraje zatlačíme, aby nám plnka z bokov nevytekala. Povrch popicháme trochu vidličkou. a potrieme rozšľahaným vajíčkom, upečieme pri 200 stupňoch 15-20 min. Po upečení posypeme pr. cukrom.