Vyhľadávať v tomto blogu

18. 3. 2010

Pizza rožky

Cesto: 60 dkg hl. múky, 3 dcl mlieka, 1 kocka droždia (dá sa použiť aj sušené droždie, ktoré primiešame priamo do múky, cesto však dlhšie kysne), 1 kocka cukru, 1/2 lyžičky soli, 2 žĺtky, 2 dcl oleja

Náplň: kečup, oregano, pizza korenie, syr eidam, saláma a podobne

V teplom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobíme doň kvasnice a necháme chvíľu kvasnice napučať. Do misy dáme múku, olej, žĺtky, soľ, kvások, rukou vymiesime a necháme 20 min. kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých dielov. Každý postupne rozvaľkáme na kruh, ktorý rozkrojíme na 8 trojuholníkových dielov a plníme. V miske si rozmiešame kečup s korením a oreganom. Každý trojuholník potrieme kečupom s korením, dáme zložený plátok salámy, plátok syra (nesmie veľmi vytŕčať, lebo vytečie). Ďalej môžeme, ale nemusíme, pridať hocičo, čo máte v pizzi radi - šampiňony, oravskú slaninu, a pod. - prípadne urobíme rožteky s rôznou náplňou. Stočíme do tvaru rožkov a ukladáme na plech vyložený papierom. Bude toho na 2 plechy po 20 kúskov. Potrieme rozmiešaným vajíčkom a pečieme na 220 stupňov asi 20 minút.