Vyhľadávať v tomto blogu

19. 11. 2009

Jahodové tiramisu

Potrebujeme: 500 g jahôd, 2 kelímky pomazánkového masla, 500 ml šľahačky, 200 g práškového cukru, 6 plátkov želatíny, balík piškót

Postup:
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Jahody roztlačíme a rozšľaháme s cukrom a pomazánkovým maslom. Osobitne si ušľaháme šľahačku. Z plátkov želatíny vymačkáme vodu a za stáleho miešania zohrejeme, dokiaľ sa plátky celkom nerozpustia. Potom postupne pridáme asi 5 lyžíc jahodovej hmoty, vždy dobre premiešame. Potom želatínovú zmes celú vylejeme do zvyšku jahodovej hmoty a premiešame. Nakoniec vmiešame šľahačku. Dno tortovej formy vyložíme piškótami, nalejeme polovicu jahodovej hmoty, dáme ďalšiu vrstvu piškót, môžeme pridať aj kúsky jahôd a nalejeme zvyšok. Povrch uhladíme a v chladničke necháme stuhnúť do druhého dňa.