Vyhľadávať v tomto blogu

9. 10. 2009

Cesnakovo - syrové pečivo

Cesto :
8OO g polohrubej múky, 5OO ml mlieka, dve lyžice kryštálového cukru, 4O g droždia (kocka), l5O ml oleja, jedna veľká lyžica soli

Plnka :
l2O g masla, l3O g Hery, 3 žĺtky, posekaná petržlenová vňať, l4 strúčkov prelisovaného cesnaku, soľ, vegeta, 2O – 3O Dg nastrúhaného syra
Zmäknuté maslo s Herou vymiešame so žĺtkami, roztlačeným cesnakom, soľou a vegetou. Použitie je ďalej v návode ...

Na potretie : bielko z 3 vajec – osoliť, tlčená alebo celá rasca, sezamové semienka

Postup :
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na 8 bochníkov, rozvaľkáme, potrieme pripravenou plnkou, posypeme postrúhaným syrom a stočíme do rolády. Na doske roládu roztlačíme do tvaru obdlžníka, nakrájame na trojuholníky, preložíme na plech, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, posypeme rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút na 25O stupňov, potom na 2OO, alebo l7O, ale nie na slabo, lebo potom by plnka tiekla. Piecť asi l5 minút. Plech nemastiť, môže sa použiť papier na pečenie.