Vyhľadávať v tomto blogu

28. 8. 2008

Čučoriedkové mufiny

Potrebujeme:
2 šálky polohrubej múky, ¾ šálky cukru, 1 šálku čučoriedok(môžu byť aj mrazené), ½ prášku do pečiva, 1 vajce, ¾ šálky mlieka, ½ šálky oleja

Postup:
V miske zmiešame lyžicou nasucho múku, cukor a prášok do pečiva, pridáme čučoriedky (keď sa obalia múkou, lepšie sa s nimi pracuje).
Zvlášť vyšľaháme ručným el. šľahačom vajíčko, mlieko a olej, pridáme do sypkej zmesi a už len zľahka premiešame. Do formy na mufiny dáme papierové košíčky a plníme lyžičkou cesto až po okraj košíčkov, potom to pekne vyskočí pri pečení.
Pečieme v predehriatej trúbe pri 200 C, asi 20-30 min., dokedy mufiny nevyskočia, nezhnednú a navrchu trochu nepopraskajú. Po upečení pocukrujeme.