Vyhľadávať v tomto blogu

Načítava sa...

25.11.2009

Linecké kolieska

Potrebujeme: 400 g hladkej múky, 120 g pr. cukru, 3 žĺtky, 250 g Hery, štipku soli, vanilkový cukor, citrónovú kôru (nemusí byť) a 1 lyžičku prášku do pečiva.
Ďalej potrebujeme džem na zlepenie koliesok výraznej chuti - najlepšie ríbezľový.

Z uvedených surovín vypracujeme linecké cesto a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať. Potom cesto rozgúľame na doske na cca 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska. Polovicu koliesok necháme celých a do druhej polovice vykrajujeme do stredu malé koliesko. Pečieme do zlatožlta na plechu s papierom na pečenie cca 6-7 minut pri 170°C. Upečené kolieska zlepíme po dvoch - vždy celé koliesko zlepujeme s kolieskom s dierkou. Nakoniec kolieska jemne posypeme pr. cukrom.


Chcete dostať nové recepty na svoj e-mail?