Vyhľadávať v tomto blogu

26. 3. 2010

Piškótová bábovka

Potrebujeme: 5-6 vajec (5 väčších alebo 6 menších), 20 dkg hrubej múky, 16 dkg jemného kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, lyžička prášku do pečiva, 2-3 lyžice oleja (nemusí byť)

Návod: Vo väčšej miske el. ručným šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme a zašľaháme vanilkový a kryštálový cukor. Do tuhého snehu zašľaháme žĺtka a olej, pridáme múku s práškom do pečiva a už len zľahka premiešame. Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre 10 min na 220 stupňov, potom znížime na 160 stupňov a pečieme ešte 10-15 min. Upečené posypeme pr. cukrom.

Chcete dostať nové recepty na svoj e-mail?