Vyhľadávať v tomto blogu

13. 10. 2009

Jablkový koláč z lístkového cesta

Potrebujeme:
1 lístkové cesto, 1 balenie okrúhlych piškót, 1 kg jabĺk, 100 g kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 lyžičku mletej škorice, 1 liter mlieka, 2 vrecúška vanilkového, alebo čokoládového pudingového prášku, 4 lyžice kryštálového cukru.

Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Cesto rozvaľkáme, poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablká, posypeme cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Na jablká vylejeme horúci puding pripravený z mlieka, pudingového prášku a 4 lyžíc cukru. Celé to prikryjeme rozvaľkanou druhou polovicou lístkového cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia do ružova.