Vyhľadávať v tomto blogu

3. 12. 2009

Orechové kolieska

Potrebujeme:
¼ kg hladkej múky, 15dkg masla, 7dkg práškového cukru, 2 žĺtky, 1 lyžica rumu, 3dkg kyseliny citrónovej, lyžička prášku do pečiva
Na zdobenie:
1 pohár Nutelly, 5dkg vlašských orechov, 42 polovíc orechových jadier, soľ, vajce, múka

Postup:
Maslo a ostatné prísady vymiesime na cesto. Hotové cesto obalíme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť asi 30 minút v chladničke. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Polovicu koliesok potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme polovicou vlašského orecha. Pečieme v predhriatej rúre. Neozdobené kolieska natrieme Nutellou a zlepíme ich so zvyškom.