Vyhľadávať v tomto blogu

10. 12. 2014

Stále mäkké medovníčky

Potrebujeme: 750 g hladká múka, 350 g práškový cukor, 4 vajcia, 125 g maslo, 5 PL med, 1 KL sóda bikarbóna, 1 PL korenie na perníčky, 1 vajce na potretie medovníčkov

Postup: Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko. Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť.  Vyvaľkáme cesto na 0,5 mm. Vykrojíme ľubovoľné tvary, uložíme na plech s papierom a pečieme pri 180°C. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ak chcete medovníčky ozdobovať bielkovou polevou, použijeme na potretie len žĺtok rozšľahaný s troškou vody, a bielok vyšľaháme so 150 g pr. cukru (aspoň 3x preosiať) a trochu citrónovej šťavy.