Vyhľadávať v tomto blogu

15. 7. 2009

Dvojfarebný ríbezľový (jahodový) koláč

Suroviny: 250 g tuku, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 400 g polohrubej múky, prášok do pečiva, minerálku (mlieko), 50 g kakaa, 100 g nasekaných orechov (nemusí byť), drobné ovocie (černice, ríbezle, jahody)

Cukor s tukom vyšľaháme, po jednom vmiešame vajcia, múku s práškom a toľko minerálky (mlieka), aby sme dostali roztierateľné cesto, hustejšie ako piškótové. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej vmiešame kakao. Na plech rozotrieme tmavé cesto, posypeme polovicou ovocia, rozotrieme svetlé cesto, posypeme zvyškom ovocia, orechmi a pri strednej teplote upečieme. Po upečení posypeme práškovým cukrom.