Vyhľadávať v tomto blogu

8. 11. 2010

Jablkový koláč od Dášky

Môj obľúbený recept, lebo netreba vaľkať pláty cesta a chutí to podobne ako pité.

Cesto: 250 g Palmarín, 250 g pr. cukor, 2 vanilky, 4 vajcia, 400 g polohr. múky, 1 prášok do pečiva (PDP), 250 ml mlieka

Plnka: 1 - 1,5 kg nastrúhaných jabĺk (šťavu treba vymačkať a vypiť), 100 g jemného kr. cukru, trochu škorice

Postup: Vymiešame žĺtka, margarín a cukor. Pridáme mlieko, vanilkový cukor a múku s PDP. Rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovicu natrieme na vymastený a vymúčený plech. Navrstvíme plnku. Na plnku natrieme redšie cesto, ktoré pripravíme z druhej polovice cesta a zo snehu vyšľahaného zo 4 bielkov. Upečieme a ešte teplé posypeme pr. cukrom.