Vyhľadávať v tomto blogu

6. 11. 2010

Resanka - kysnutý pudingový závin

Cesto: 90 dkg hladkej múky špeciál, 1 dl oleja, 10 dkg pr. cukru, sneh z 3 bielkov, 6 dkg kvasníc, 4 dl mlieka, štipka soli

Plnka: 0,5 l mlieka, 2 čokoládové pudingy, 2 PL kakaa, 30 dkg kr. cukru, 1 hera Polovicu mlieka zohrejeme, rozpustíme v ňom heru a do horúceho (ale ešte nie vriaceho)zavaríme zvyšok mlieka s rozmiešanými pudingami a kakaom. Za stáleho miešania uvaríme puding.

Cesto zamiesime bežným spôsobom, necháme vykysnúť a rozdelíme na 8 častí. Každé cesto rozvaľkáme na obdĺžniky, natrieme 2 - 3 lyžicami plnky a zatočíme ako závin. Zoberieme 2 naplnené záviny a spletieme ako vrkoč. Potrieme žĺtkom a dáme piecť na vymastený plech. Na plech sa nám zmestia 4 pletence.