Vyhľadávať v tomto blogu

9. 11. 2010

Strúhaný tvarohový koláč

Cesto: 400 g polohrub. múky, 200 g margarínu napr. Palmarin, 1 prášok do pečiva, 1,5 lyžice kakaa, 2 lyžice pr. cukru, 4 lyžice mlieka

Plnka: 1 kg tvarohu, 4 vajcia, 300 g pr. cukru, 1 lyžica maizeny, 1 vanilkový cukor

Múku v mise lyžicou premiešame s práškom do pečiva, s cukrom a s kakaom. Pridáme zmäknutý margarín, mlieko a rukou vypracujeme tuhé cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a odložíme na hodinu do chladničky.
Všetky prísady na plnku dáme do misky a vymiešame el. šľahačom.
Plech vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne naň nastrúhame na hrubšom strúhadle prvú 1/2 cesta, na to rovnomerne nalejeme tvarohovú plnku a potom na to nastrúhame ešte druhú 1/2 cesta. Pečieme 45 - 50 minút. Či je plnka dostatočne stuhnutá, vyskúšame pred dopečením špáratkom.