Vyhľadávať v tomto blogu

3. 12. 2010

Mandľové sucháre

Ostali vám bielka a neviete, čo s nimi? Skúste sladké chrumkavé sucháre.

Potrebujeme: 5 bielkov, 150 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk na vymastenie formy (srnčí chrbát)

Postup: V miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku. Posekané mandle a oriešky vmiešame do snehu. Orechy a mandle môžeme nechať aj celé. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upečieme. Elektrická rúra: 160 °C, teplovzdušná rúra: 140 °C, plynová rúra: stupeň 2 – 3, čas pečenia: 30 – 35 minút.
Po upečení cesto aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme. Na druhý deň ho vyklopíme z formy, nakrájame na tenučké plátky (2-3 mm) a vysušíme v rúre.
Elektrická rúra: 135 °C, teplovzdušná rúra: 115 °C, plynová rúra: stupeň 1 – 2, čas pečenia: 25 – 30 minút.