Vyhľadávať v tomto blogu

11. 5. 2015

Rezy Bolero

Cesto:
6 vajec, 6 lyžíc pr. cukru, 6 lyžíc oleja, 6 lyžíc teplej vody, 6 lyžíc polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa
Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme. Postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov pol hodinu. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Tvarohová plnka:
500 g jemný tvaroh, 3 lyžice pr. cukru, 1 vanilkový cukor
Tvaroh zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom.

Višňová plnka:
3 lyžice kukuričného škrobu (Maizena), 3 lyžice kr. cukru, višňový kompót
Do hrnca dáme celé višne, pridáme cukor a zalejeme to višňovou šťavou, do ktorej sme rozmiešali škrob. Varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

Parížsky krém:
200 ml šľahačky, 200 g dobrej čokolády na varenie, 200 g pr. cukru, 150 g masla
Šľahačku dáme do hrnca, pridáme nalámanú čokoládu. Začneme variť, zohrievame a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.Necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame čokoládovú hmotu.

Na korpus natrieme najskôr tvarohovú plnku, potom višňovú a nakoniec parížsky krém. Môžeme posypať strúhanou čokoládou, alebo inak dozdobiť.