Vyhľadávať v tomto blogu

30. 11. 2010

Ananásové rezy

Potrebujeme: 5 vajec, 13 dkg pr. cukru, 12 dkg hr. múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Na plnku: konzerva ananásu (alebo čerstvý ananás), 250g masla, 20 dkg pr. cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 deci rumu, 3 dcl mlieka, 1 Zlatý klas, strúhaný kokos na ozdobenie, džem

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Ušľaháme sneh z bielkov a druhej polovice cukru. Do žĺtkov primiešame múku, prášok do pečiva a sneh. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Z mlieka, Zlatého klasu a vanilky uvaríme hustý puding. Necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vymiešame zmäknuté maslo s pr. cukrom a postupne primiešavame puding a rum. Tretinu plnky odložíme. Do zvyšku plnky primiešame na drobno pokrájaný ananás v množstve podľa chuti. Nejaký ananás treba nechať aj na ozdobenie zákusku.
Vychladnuté cesto pokrájame na 4 podlhovasté pásy. Zoberieme jeden pás, potrieme džemom, dáme polovicu plnky s kúskami ananásu, prikryjeme ďalším pásom a trochu zvrchu potlačíme. Potrieme zvrchu aj zboku polovicou plnky bez ananásu, posypeme zvrchu aj zboku kokosom. Vrchnú časť môžme ozdobiť ananásom. Všetko zopakujeme zo zvyšnými dvoma pásmi a plnkami. Pred krájaním necháme dobre vychladiť.