Vyhľadávať v tomto blogu

1. 9. 2011

Jablkový závin z lístkového cesta

Potrebujeme: 1 balenie lístkového cesta, 300 g strúhaných jabĺk, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice kryštálového cukru, hrsť posekaných orechov, 1 škoricový cukor.

Nahrubo postrúhané jablka zmiešame s cukrom, aj škoricovým, strúhankou a posekanými orechami. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, alebo kúpime cesto už rozvaľkané na plát. Plnku rozložíme po dĺžke do stredu. Jeden pozdĺžny okraj cesta potrieme vodou alebo vajíčkom, aby sme mohli preložiť okraje ponad plnku a spojiť ich (prilepiť ich na seba) potretým okrajom. Okraje zatlačíme, aby nám plnka z bokov nevytekala. Povrch popicháme trochu vidličkou. a potrieme rozšľahaným vajíčkom, upečieme pri 200 stupňoch 15-20 min. Po upečení posypeme pr. cukrom.