Suroviny: 1 kg jabĺk, 1 citrón, 0,4 l vody, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 ks Zlatý klas (alebo vanilkový puding),1 lyžička škorice, balík okrúhlych piškót
Jablká olúpeme, nakrájame na menšie kúsky, premiešame s citrónovou šťavou a vložíme do hrnca. Zalejeme 0,3 l vody, pridáme kryštálový, vanilkový cukor a škoricu a dusíme do mäkka. Zahustíme pudingom rozmiešaným v zbytku vody a za stáleho miešania krátko povaríme.
Použite tortovú formu, ktorá sa dá rozdeliť na dve časti. Na dno nahusto poukladajte piškóty. Na to nalejte ešte teplú jablkovú hmotu. Potom zase piškóty, a zase jablková hmota a toto robte pokiaľ máte suroviny. Navrchu by mali ostať piškóty. Prikryte tanierom a dajte do chladničky zachladiť do druhého dňa. Podávajte ozdobené šľahačkou.