Potrebujeme: 20 dkg hladkej muky, 20 dkg hrubej muky, 20 dkg margarínu (Hera), 12 dkg pr. cukru, 15 dkg orechov, 1 vajce, vanilkový cukor, soľ.
Plnka: 3 vajcia, 10 dkg pr. cukru, 15 dkg masla, vanilkový cukor.
Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do polohusta. Potom vychladíme a pridáme do dobre vymiešané maslo a ešte spolu do hladka miešame.
Na dosku preosejeme hladkú a hrubú muku a práškový cukor. Pridáme margarín, ktorý posekáme alebo postrúhame, pridáme mleté orechy, štipku soli, vanilkový cukor a vajce. Všetko spolu dôkladne premiesime a odložíme aspoň na 1/2 hodiny do chladničky. Cesto po odležaní rýchlo premiesime, urobíme z neho šúlok, pokrájame na malé, rovnaké kúsky, ktoré vtláčame do malých formičiek v podobe orecha. Naplnené formičky poukladáme na plech a upečieme. Hotové vyklopíme, chladné naplníme vanilkovou plnkou, spájame dva a dva a posypeme vanilkovým cukrom. Formičky pred naplnením vymastíme trochu olejom, aby sa cesto neprilepilo a aby sa ľahšie po upečení vyklopilo.