Vyhľadávať v tomto blogu

8. 11. 2011

Kokosové ježe z medového cesta

Potrebujeme:
Na cesto: 20 dkg pr. cukru, 1 vajce, 3 dkg masla alebo oleja, 2-3 lyžice medu, 1/2 lyžičky škorice, 6 tlčených klinčekov (alebo namiesto škorice a klinčekov dáme lyžičku medovníkového korenia), 1 dl mlieka, 25 dkg polohr. múky, 1/2 prášku do pečiva
Na obaľovanie: 15 - 20 dkg strúhaného kokosu
Poleva: 25 dkg stuženého tuku (Cera, Iva), 25 dkg pr. cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice mlieka

Práškový cukor vymiešame s vajíčkom a maslom (olejom). Pridáme tekutý med, škoricu a klinčeky, mlieko, a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na výšku asi 1 a 1/2 cm na dobre pomastený a hladkou múkou vysypaný menší plech. Upečieme a vyklopíme na dosku. Vychladnutý pokrájame na úzke rezy (asi 2 x 5 cm). Namáčame do polevy a obalíme v kokosovej múčke. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: Stužený tuk, pr. cukor, kakao a mlieko rozpustíme v kastróliku s malým priemerom a do hladka vymiešame.