Vyhľadávať v tomto blogu

22. 11. 2011

Kakaová roláda so šľahačkou

Potrebujeme: 3 vajcia, 80 g práškového cukru, 80 g hrubej múky, 20 g kakaa, 20 g strúhanej čokolády na ozdobenie rolády
Plnka: 2dl šľahačkovej smotany, 30 g práškového cukru.

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a múku, v ktorej sme rozmiešali kakao. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečený plát opatrne odlepíme z papiera, preložíme na čistý plát papiera na pečenie, zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť. Urobíme si šľahačku, do smotany pred šľahaním pridáme cukor a môžeme pridať aj stužovač šľahačky. Roládu rozvinieme, odstránime papier, potrieme cca 2/3 šľahačky a opäť zvinieme. Vrch a boky potrieme zvyškom šľahačky a posypeme strúhanou čokoládou. Necháme dobre vychladiť v chladničke.