Potrebujeme: 3-4 biele jogurty (napr. Activia od Danone, podľa veľkosti formy cca 400-500 g), 1 balenie okrúhlych piškót, 2 vanilkové cukry, 1-2 lyžice rumu (nemusí byť), čerstvé ovocie (jahody, maliny, ríbezle) alebo konzerva mandarínkového kompótu
Na ozdobenie: 1 číre tortové želé červené alebo biele podľa farby ovocia, trocha ovocia
Postup:
Jogurty premiešame vo veľkej miske spolu s piškótami, cukrom a rumom. Do okrúhlej tortovej formy s odnímateľným okrajom rozprestrieme jednu polovicu zmesi, potom naukladáme ovocie, väčšie ovocie treba nakrájať na drobné kúsky. Na ovocie navrstvíme druhú polovicu zmesi a dáme zachladiť. Pripravíme tortové želé podľa návodu. Tortu ozdobíme zvyšným ovocím a nalejeme želé. Dáme do chladničky stuhnúť a vychladiť aspoň na 24 hodín.